Gojishop - JAGODY LEŚNE 50G BIO + JOGURTOWE RACUSZKI
Chciałabym Wam przedstawić mój przepis na pyszne jogurtowe racuszki. Możecie do nich dodawać różne owoce. Teraz dostępne są już truskawki.
Jednak nie każdym owocom możemy zaufać gdyż są kropione bądź pochodzą z niewiadomego źródła.
Przedstawię Wam przepis na pyszne racuszki, które smakują nam w domu. Dodałam do nich suszone jagody leśne które możecie nabyć w sklepie Gojishop.
Na stronie sklepu czytamy:
JAGODY LEŚNE 50G BIO
100% CZYSTE JAGODY(VACCINIM MYRTILLUS), ZBIERANE W GŁĘBOKICH LASACH KARPAT, SĄ BOGATYM ŹRÓDŁEM PRZECIWUTLENIACZY. NIE ZAWIERAJĄ ŻADNYCH DODATKÓW. ZE WZGLĘDU NA SWOJĄ CENNĄ ZAWARTOŚĆ SKŁADNIKÓW ODŻYWCZYCH, NALEŻĄ DO NAJCENNIEJSZYCH OWOCÓW DOSTĘPNYCH NA STARYM KONTYNENCIE.
JAGODY SĄ BOGATE W WITAMINĘ C, A TYM SAMYM WZMACNIAJĄ SYSTEM ODPORNOŚCIOWY I POMAGAJĄ UNIKNĄĆ WIELU CHORÓB. W SWYM SKŁADZIE ZAWIERAJĄ TAKŻE ANTYOKSYDANTY, KTÓRE OPÓŹNIAJĄ PROCESY STARZENIA.
OK 100 GRAMÓW JAGÓD DAJE OK.61 KCAL, BIAŁKO, WAPŃ, FOSFOR, ŻELAZO, MAGNEZ, WITAMINY : A, B1, B2, PP, C I E. CHRONIĄ PRZED PROCESEM STARZENIA SIĘ, OBNIŻAJĄ POZIOM CHOLESTEROLU A NAWET CHRONIĄ PRZED RAKIEM. MYRTILLINA WSPOMAGA UELASTYCZNIANIE NACZYŃ KRWIONOŚNYCH I BIERZE UDZIAŁ W TWORZENIU CZERWONYCH KRWINEK, PRZECIWDZIAŁA ANEMII DLA CUKRZYKÓW BARDZO CENNYM SKŁADNIKIEM JAGÓD JEST GLIKOZYD – WAKCYNINA I GLIKOKININA, KTÓRE DZIAŁAJĄ PODOBNIE JAK INSULINA - OBNIŻAJĄ POZIOM GLUKOZY WE KRWI.
SĄ SMACZNYM DODATKIEM DO JOGURTÓW, KOKTAJLI MLECZNYCH I HERBATY. MOGĄ BYĆ TEŻ UŻYWANE DO GOTOWANIA I PIECZENIA. PAKOWANE W HERMETYCZNE OPAKOWANIE. KRAJ POCHODZENIA: UKRAINA
Cena: 14 zł
Przedstawię Wam przepis na pyszne jogurtowe racuszki.
Składniki:
-2 jajka
-jogurt naturalny 200 ml
-1/3 szklanki mleka
-1 szklanka mąki
-4 łyżeczki cukru
-szczypta soli
-pół łyżeczki proszku do pieczenia
-owoce: ja użyłam suszone JAGODY LEŚNE ze sklepu Gojishop
-tłuszcz do smażenia
Sposób przygotowania:
Białka oddzielić od żółtek i ubić z odrobiną soli na sztywną pianę. Do ubitych białek dodać żółtka, mąkę, cukier, szczyptę soli, jogurt naturalny. Wszystko delikatnie wymieszać. Patelnię posmarować delikatnie tłuszczem. Nakładać łyżką małe placuszki, na wierzch na surowe ciasto wrzucać jagody.
Placuszki smażyć na delikatnym ogniu z obu stron.
Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Smacznego!
Zapraszam Was do sklepu =>TUTAJ
"Jeśli spodobał Ci się mój artykuł zapraszam do komentowania oraz zostania fanem mojego fanpage. Zapraszam! https://www.facebook.com/SprawdzaneIPolecaneBlogOTestowaniu?ref=hl "
wyglądają smakowicie :)
OdpowiedzUsuńJogurtowe racuszki U W I E L B I A M !!! ;)
OdpowiedzUsuńPysznie wyglądają, aż zgłodniałam ;)
OdpowiedzUsuńale pysznie wyglądają,
OdpowiedzUsuńbardzo apetyczne i takie pulchna, mniammmm
Ale narobiłaś mi smaku.Pychotka!Uwielbiam takie placuszki są nie tylko zdrowe,bo mogą być z różnymi dodatkami,ale również sycące.:)
OdpowiedzUsuńwygladaja pysznie :)
OdpowiedzUsuńmusze ezrobic koniecznie :)zapraszam
OdpowiedzUsuńDawno nie jadłam!
OdpowiedzUsuńA ja je oglądam o takiej porze, że ma się ochotę coś przekąsić na noc, bo kolacja już poszła w zapomnienie... Ale będę dzielna, popatrzę jeszcze chwilkę i tylko się wody napiję.
OdpowiedzUsuńsezon zaczyna się na jagody :-)
OdpowiedzUsuń