Gojishop - JAGODY GOJI W CZARNEJ CZEKOLADZIE 100G
Dziś na blogu wpis dotyczący słodkiej przekąski ze sklepu Gojishop.
Przedstawiam Wam JAGODY GOJI W CZARNEJ CZEKOLADZIE 100G
PYSZNE JAGODY GOJI OBLANE CZARNĄ CZEKOLADĄ
JAGODY GOJI
NIE DOSŁADZANE, SUSZONE NA SŁOŃCU, BEZ KONSERWACJI CHEMICZNEJ.
MOŻNA JE SPOŻYWAĆ NA SUROWO, W POSTACI SOKU LUB WINA, ZAPARZONE W HERBACIE, LUB PRZYGOTOWANE JAKO NALEWKĘ.
ODKRYTO, ŻE JAGODY GOJI ZAWIERAJĄ SKŁADNIKI POKARMOWE WYMIENIONE PONIŻEJ:
- 6 PODSTAWOWYCH WITAMIN
- 11 PODSTAWOWYCH MIKROELEMENTÓW
- 22 DIETETYCZNE PIERWIASTKI ŚLADOWE
- 18 AMINOKWASÓW
- 8 POLISACHARYDÓW
- 6 MONOSACHARYDÓW
- 5 NIENASYCONYCH KWASÓW TŁUSZCZOWYCH (NIEZBĘDNE KWASY TŁUSZCZOWE, KWAS LINOLOWY I ALFA-LINOLOWY, BETA-SITOSTEROL ORAZ INNE STEROLE ROŚLINNE).
- 5 KAROTENOIDÓW, W TYM BETA-KAROTEN I ZEAKSANTYNĘ, LUTEINĘ, LIKOPEN I BETA-KRYPTOKSANTYNĘ, KSANTOFIL
- WIELE PIGMENTÓW FENOLOWYCH
PONADTO ODKRYTO, ŻE JAGODY GOJI ZAWIERAJĄ WAPŃ (112MG/100G), POTAS (1.13 MG/100G), ŻELAZO (9MG/100G), CYNK (2MG/100G), SELEN (50 MIKROGRAMÓW/100G), RYBOFLAWINĘ (1.3MG/100G), WITAMINĘ C (148MG/100G).
JAGODY GOJI ZAWIERAJĄ TAKŻE WIELE ROŚLINNYCH SUBSTANCJI CHEMICZNYCH:
- BETA-KAROTEN: 7 MG/100 GRAMÓW SUSZONYCH OWOCÓW.
- ZEAKSANTYNĘ: DO 200 MG/100 GRAMÓW SUSZONYCH JAGÓD GOJI. DO 77% WSZYSTKICH KAROTENOIDÓW OBECNYCH W WILCZEJ JAGODZIE TO ZEAKSANTYNA.
- POLISACHARYDY: DO 31% WAGI PULPY.
JAK JEŚĆ JAGODY GOJI
ZAZWYCZAJ JAGODY GOJI WYSTĘPUJĄ W POSTACI SUSZONYCH OWOCÓW, WIĘC MOŻNA JE SPOŻYWAĆ W RÓŻNY SPOSÓB, NA PRZYKŁAD:
- Z PŁATKAMI ŚNIADANIOWYMI
- Z OWSIANKĄ
- Z JOGURTEM
- Z GORĄCĄ WODĄ ( JAKO HERBATĘ ZIOŁOWĄ)
- JEŚĆ SAME
- INACZEJ (NP. WYKORZYSTAĆ JAKO SKŁADNIK CIASTA)
STOSOWANIE:
ZALECA SIĘ STOSOWAĆ OK 70 SZTUK DZIENNIE (OK 20-30 GRAM) DLA OSOBY DOROSŁEJ.
DLA DZIECI PONIŻEJ 10LAT 1/2 ILOŚCI
Cena: 15 zł
Moja opinia:
Bardzo lubię jagody Goji. Wykorzystuję je najczęściej jako dodatek do wypieków lub gdy robię blok czekoladowy. Dobrze się komponują z pozostałymi dodatkami. Jagody Goji są smaczne i bardzo zdrowe.
Jagody Goji w czarnej czekoladzie jadłam pierwszy raz. Przypominają mi rodzynki w czekoladzie jednak rodzynki mają specyficzny smak, a jagody Goji są delikatne i słodkie. W połączeniu z czarną smaczną czekoladą tworzą ciekawą przekąskę. Czekolada jest gorzka i w połączeniu z jagodami Goji dobrze się komponuje, nie tworzą mdłego duetu. Ich smaki przenikają się tworząc pyszne połączenie słodyczy z goryczką czekolady.
U mnie w domu wszystkim bardzo smakowały. Przede wszystkim naszemu synkowi, który się cały czas o nie upominał.
Zapraszam Was do sklepu =>TUTAJ
nigdy nie jadłam jagód goi, mam teraz żurawinę w czekoladzie
OdpowiedzUsuńJa też nie znam smaku tych jagód. Muszę takich poszukać, bo jestem ciekawa. Na pewno są dostępne w "czystej" wersji bez czekolady, bo czekolada raczej mnie odstrasza.
OdpowiedzUsuńświetne jagody,ja mam posadzony krzaczek,który ma już około1,5 m.Jest odporny na mrozy bo do -40 jagodysą naprawdę przepyszne,a Tybetańczycy mówią nawet że są do jagody długowieczności.Nic tylko jej jeść i na zdrowie! :)
OdpowiedzUsuńNigdy nie jadłam tych jagód :)
OdpowiedzUsuńhttp://www.wspolpracuje-testuje-opisuje.blogspot.com/
uwielbiam takie smakołyki ;)
OdpowiedzUsuńnie jadłam, ale czuję się skuszona ;)
OdpowiedzUsuń