Danie zapiekane z makaronem+ Oliwa z oliwek od OLEOFARM
Dziś podam Wam przepis na pyszny zapiekany makaron z mięskiem i pieczarkami.
Do przyrządzenia tej potrawy użyłam niezastąpionej w kuchni Oliwy z Oliwek od OLEORAFM.
Na początek kilka informacji o OLIWIE Z OLIWEK. OLEOFARM pisze:
OLIWA Z OLIWEK
Extra Virgin
Najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia
Objętość netto: 0,5 l
Oliwa z oliwek extra virgin z pierwszego tłoczenia, to najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych. Oliwa ta charakteryzuje się bogatym aromatem i łagodnym owocowym smakiem. W diecie śródziemnomorskiej jest powszechnie stosowana do potraw na zimno, sałatek i sosów. Jest wspaniałym dodatkiem do dań z makaronem, ryżem i owocami morza.
UWAGA! Może wytrącić się naturalny osad. W niskiej temperaturze zmienia konsystencję na stałą. Może zawierać śladowe ilości oleju z orzechów lub oleju sezamowego. Przechowywać w temperaturze pokojowej.
Kraj pochodzenia: Hiszpania.
Przepis na DANIE ZAPIEKANE Z MAKARONEM
Składniki:
-25 dkg pieczarek
-pół paczki makaronu z otrębami świderki
-żółty ser
- 25 dkg mięsa mielonego - ja kupuję szynkę
-sól, pieprz
-oliwa z oliwek ja użyłam od OLEOFARM
Sposób przyrządzenia:
Pieczarki obrać, pokroić. Na patelnię wlać oliwę z oliwek i podsmażyć na niej pieczarki. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Makaron ugotować, odcedzić, nie hartować.
Mięsko smażyć na oliwie z oliwek, doprawić do smaku.
Podsmażone mięso, pieczarki i makaron wymieszać w dużym naczyniu. Doprawić jeszcze raz do smaku solą i pieprzem. Włożyć do naczynia żaroodpornego. Posypać tartym żółtym serem. Zapiec do momentu rozpuszczenia się sera.
Smacznego!
Zapraszam Was na stronę OLEOFARM =>TUTAJ
"Jeśli spodobał Ci się mój artykuł zapraszam do komentowania oraz zostania fanem mojego fanpage. Zapraszam! https://www.facebook.com/SprawdzaneIPolecaneBlogOTestowaniu?ref=hl "
kusisz tak z rana takimi smakołykami :)
OdpowiedzUsuńzjadłabym z chęcią
OdpowiedzUsuńpysznie
OdpowiedzUsuńpodjadłam :)
OdpowiedzUsuńTwoje danie wygląda tak apetycznie, że koniecznie muszę wypróbować przepis:)
OdpowiedzUsuń