Mazurek z różą i bakaliami

Dziś zaprezentuję Wam mój przepis na świąteczny Mazurek z różą i bakaliami. 
Jest to pierwszy Mazurek w moim życiu. Robiłam go  intuicyjne wykorzystując kilka wskazówek  z podpatrzonych na internecie przepisów. I powiem Wam że nigdy wcześniej nie jadłam czegoś tak pysznego!!!
Składniki na Mazurek z różą i bakaliami:

Ciasto:
-350 dkg mąki pszennej
-margaryna Tortowa
-żółtko
-100 g cukru

Z podanych składników zagnieść ciasto. Obwinąć w folię i włożyć do lodówki na 30 min. Wyjąć rozwałkować na dużą blachę. Można zrobić jakiś wzorek na około. Podpiec w piekarniku w temperaturze 200 C przez 20 min. Wyjąc z piekarnika.




Przepis na masę bakaliową do Mazurka:
-2 łyżki masła
-2 łyżki miodu
-50 dkg bakalii różnych:
Ja użyłam bakalie od SKWORCU.PL: brzoskwinie, morele, ananas, wiśnie suszone, ananas kandyzowany, mango kandyzowane, orzechy włoskie (wcześniej rozdrobnić tłuczkiem).

Bakalie, te które są większe pokroić na kawałki. Wszystkie bakalie oprócz orzechów sparzyć wrzątkiem na sitku. W garnku rozpuścić 2 łyżki masła, dodać 2 łyżki miodu. Do masła i miodu wrzucić bakalie i orzechy. Mieszać i przez około 2,3 minuty podgrzewać masę na ogniu. Ciepłą masę wyłożyć na lekko przestudzone ciasto posmarowane wcześniej konfiturą z płatków róży od POLSKIEJ RÓŻY. Włożyć do piekarnika i piec przez 15 minut.
Wystudzone ciasto posmarować masą Krówkową.



Mazurek jest przepyszny! To taki mój Mazurek! Smacznie komponują się z masą bakaliową KONFITURA Z PŁATKÓW RÓŻY oraz dodatek orzechów włoskich. Są niezbędnym dodatkiem i nadają niepowtarzalnego smaku!!!!

Smacznego!








Zapraszam Was do odwiedzenia strony http://www.skworcu.com.pl/ Sami się przekonajcie ile wspaniałości się tutaj kryje.


Zapraszam Was na stronę POLSKA RÓŻA =>TUTAJ


"Jeśli spodobał Ci się mój artykuł zapraszam do komentowania oraz zostania fanem mojego fanpage. Zapraszam! https://www.facebook.com/SprawdzaneIPolecaneBlogOTestowaniu?ref=hl " PODPIS

9 komentarzy:

Copyright © 2016 Kobiecy blog by Mariola Wilk , Blogger