Zielony Nurt Olej Rzepakowy - opinia
Chciałabym Was dziś zaprosić na recenzję oleju jaki otrzymałam dzięki uprzejmości firmy Zielony Nurt.
Piszą o sobie:
ZIELONY NURT jest nową, prężnie rozwijającą się firmą w sektorze zdrowej żywności. Zajmujemy się w głównej mierze tłoczeniem oleju na zimno z roślin oleistych i zielarskich, zawierających Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe (NNKT) omega 3 oraz omega 6 i 9. Nasze oleje należą do kategorii Olejów Dziewiczych ,,Extra Virgin Oils” co w praktyce oznacza, że po wytłoczeniu mają taki sam skład biochemiczny jaki znajduje się w nasionach roślin oleistych. Oprócz tego w sprzedaży posiadamy także pestki, nasiona i zioła roślin leczniczych. Naszym atutem jest pasja z jaką wykonujemy swoją pracę oraz specjalistyczna wiedza nabyta w trakcie wieloletniej praktyki związanej z produkcją Olejów Tłoczonych na Zimno.
Ja otrzymałam dwa produkty. olej rzepakowy i olej lniany. Dziś recenzja tego pierwszego.
Olej Rzepakowy
Tłoczony na zimno olej rzepakowy powstaje ze starannie wyselekcjonowanych nasion oraz odmian polskiego rzepaku o wysokiej zawartości NNKT , witamin A, E, D3, oraz K. Jego charakterystyczny smak oraz intensywny żółty kolor nadaje potrawom niepowtarzalny smak i aromat. Nadaje się zarówno do surówek, sałatek jak i do smażenia.
Olej rzepakowy nazywany jest oliwą północy ze względu na prawie identyczny skład biochemiczny jak oliwa z oliwek oraz walory zdrowotne. Między innymi reguluje przemianę materii, zapobiega miażdżycy oraz obniża poziom złego poziomu cholesterolu, a podnosi poziom dobrego.
Bez dodatków i konserwantów produkt w 100% naturalny z polskich upraw.
Pojemność: 500 ml
Cena: 16 zł
Olej wykorzystuje do robienia surówek dla moich chłopaków szkoda mi go wykorzystywać do smażenia. Na niedzielnym obiedzie mieliśmy surówkę z kiszonej kapusty.
Mój przepis:
-pół kilo kiszonej kapusty
-marchewka
-pół cebuli
-natka pietruszki
-2 łyżki oleju rzepakowego
-sól, pieprz
Moja opinia:
Olej ma bardzo ładny kolor. Jest złoto-żółty, intensywny. Dodaję go do sałatek ze względu na jego walory smakowe. Ma dość specyficzny zapach i smak. Mnie się bardzo podoba. W sałatce smakuje wyśmienicie i wydobywa z niej zupełnie inny smak niż jest on przy wykorzystaniu zwykłego oleju.
Barwi również lekko potrawę. Przy tym jest eco, zdrowy i reguluje poziom cholesterolu.
Dla mnie produkt rewelacyjny i godny polecenia. Nie tylko za smak ale za właściwości również. Dbam o moją rodzinę i chcę dać im to co najlepsze. Ten olej jest jednym z takich produktów.
Zapraszam Was do zapoznania się z produktami sklepu Zielony Nurt =>TUTAJ
Piszą o sobie:
ZIELONY NURT jest nową, prężnie rozwijającą się firmą w sektorze zdrowej żywności. Zajmujemy się w głównej mierze tłoczeniem oleju na zimno z roślin oleistych i zielarskich, zawierających Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe (NNKT) omega 3 oraz omega 6 i 9. Nasze oleje należą do kategorii Olejów Dziewiczych ,,Extra Virgin Oils” co w praktyce oznacza, że po wytłoczeniu mają taki sam skład biochemiczny jaki znajduje się w nasionach roślin oleistych. Oprócz tego w sprzedaży posiadamy także pestki, nasiona i zioła roślin leczniczych. Naszym atutem jest pasja z jaką wykonujemy swoją pracę oraz specjalistyczna wiedza nabyta w trakcie wieloletniej praktyki związanej z produkcją Olejów Tłoczonych na Zimno.
Ja otrzymałam dwa produkty. olej rzepakowy i olej lniany. Dziś recenzja tego pierwszego.
Olej Rzepakowy
Tłoczony na zimno olej rzepakowy powstaje ze starannie wyselekcjonowanych nasion oraz odmian polskiego rzepaku o wysokiej zawartości NNKT , witamin A, E, D3, oraz K. Jego charakterystyczny smak oraz intensywny żółty kolor nadaje potrawom niepowtarzalny smak i aromat. Nadaje się zarówno do surówek, sałatek jak i do smażenia.
Olej rzepakowy nazywany jest oliwą północy ze względu na prawie identyczny skład biochemiczny jak oliwa z oliwek oraz walory zdrowotne. Między innymi reguluje przemianę materii, zapobiega miażdżycy oraz obniża poziom złego poziomu cholesterolu, a podnosi poziom dobrego.
Bez dodatków i konserwantów produkt w 100% naturalny z polskich upraw.
Pojemność: 500 ml
Cena: 16 zł
Olej wykorzystuje do robienia surówek dla moich chłopaków szkoda mi go wykorzystywać do smażenia. Na niedzielnym obiedzie mieliśmy surówkę z kiszonej kapusty.
Mój przepis:
-pół kilo kiszonej kapusty
-marchewka
-pół cebuli
-natka pietruszki
-2 łyżki oleju rzepakowego
-sól, pieprz
Moja opinia:
Olej ma bardzo ładny kolor. Jest złoto-żółty, intensywny. Dodaję go do sałatek ze względu na jego walory smakowe. Ma dość specyficzny zapach i smak. Mnie się bardzo podoba. W sałatce smakuje wyśmienicie i wydobywa z niej zupełnie inny smak niż jest on przy wykorzystaniu zwykłego oleju.
Barwi również lekko potrawę. Przy tym jest eco, zdrowy i reguluje poziom cholesterolu.
Dla mnie produkt rewelacyjny i godny polecenia. Nie tylko za smak ale za właściwości również. Dbam o moją rodzinę i chcę dać im to co najlepsze. Ten olej jest jednym z takich produktów.
Zapraszam Was do zapoznania się z produktami sklepu Zielony Nurt =>TUTAJ
posiadam ten olej i w sumie jeszcze nie wiem do czego go użyć.. chyba standardowo cos z niego upichce, moze jakis tort ?
OdpowiedzUsuńA ja czekam do czego użyjesz oleju lnianego.
OdpowiedzUsuńmmmmmm :)
OdpowiedzUsuńRównież mam olej rzepakowy, jak i lniany.
OdpowiedzUsuńMuszę i ja coś skrobnąć o nich :)
na pewno pachnie i smakuje znacznie lepiej niż te standardy w sklepach, które kupuję zawsze, ciekawy :)
OdpowiedzUsuń