Makaron z makiem, bakaliami i miodem od CD MIODY
Witam Was w świąteczny wieczór. Chciałabym pokazać Wam jedną z moich wigilijnych potraw.
Jest to makaron z makiem i bakaliami.
Na początek pokażę Wam jak przygotowałam skórkę z pomarańczy, którą użyłam do kilku wypieków i potraw.
Skórka z pomarańczy
Składniki:
-3 pomarańcze
-1 szklanka wody
-1 szklanka cukru
Pomarańcze szoruję i parzę. Pomarańcze obieram ze skórki. Odkrawam białe części aby było ich jak najmniej. Kroję dowolnie skórkę np w kostkę lub paseczki. Wodę zagotowuję z cukrem. Wrzucam skórkę i gotuję około godziny do momentu jak skórka będzie szklista. Wyciągam ją na papier do pieczenia a po wystudzeniu przekładam do słoiczka i trzymam w lodówce. Skórka domowej roboty jest bardzo aromatyczna i pyszna. Polecam!
Makaron z makiem.
Składniki:
-makaron łazanki lub wstążki
-mak od SKWORCU.PL
-skórka z pomarańczy
-rodzynki
-miód wielokwiatowy od CD MIODY
Makaron łazanki albo kokardki gotuję w osolonej wodzie. Odcedzam i pozostawiam do wystygnięcia. Mak gotuję około 10-15 minut. Trzeba go zemleć trzykrotnie.
Dodaję do niego skórkę z pomarańczy, rodzynki oraz miód. Wszystko mieszam i łączę z makaronem. Podaję chłodne.
Potrawa dzięki skórce i miodzie jest bardzo aromatyczna i smaczna. Polecam!
Smacznego!
Zapraszam Was na miodową stronę => TUTAJ
Zapraszam Was do odwiedzenia strony http://www.skworcu.com.pl/ Sami się przekonajcie ile wspaniałości się tutaj kryje:)
Jest to makaron z makiem i bakaliami.
Na początek pokażę Wam jak przygotowałam skórkę z pomarańczy, którą użyłam do kilku wypieków i potraw.
Skórka z pomarańczy
Składniki:
-3 pomarańcze
-1 szklanka wody
-1 szklanka cukru
Pomarańcze szoruję i parzę. Pomarańcze obieram ze skórki. Odkrawam białe części aby było ich jak najmniej. Kroję dowolnie skórkę np w kostkę lub paseczki. Wodę zagotowuję z cukrem. Wrzucam skórkę i gotuję około godziny do momentu jak skórka będzie szklista. Wyciągam ją na papier do pieczenia a po wystudzeniu przekładam do słoiczka i trzymam w lodówce. Skórka domowej roboty jest bardzo aromatyczna i pyszna. Polecam!
Makaron z makiem.
Składniki:
-makaron łazanki lub wstążki
-mak od SKWORCU.PL
-skórka z pomarańczy
-rodzynki
-miód wielokwiatowy od CD MIODY
Makaron łazanki albo kokardki gotuję w osolonej wodzie. Odcedzam i pozostawiam do wystygnięcia. Mak gotuję około 10-15 minut. Trzeba go zemleć trzykrotnie.
Dodaję do niego skórkę z pomarańczy, rodzynki oraz miód. Wszystko mieszam i łączę z makaronem. Podaję chłodne.
Potrawa dzięki skórce i miodzie jest bardzo aromatyczna i smaczna. Polecam!
Smacznego!
Zapraszam Was na miodową stronę => TUTAJ
Zapraszam Was do odwiedzenia strony http://www.skworcu.com.pl/ Sami się przekonajcie ile wspaniałości się tutaj kryje:)
Chyba muszę wprowadzić to danie na wigilijny stół :-) jeszcze tego nigdy nie jadłam.
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuń