BLOK BAKALIOWO - CZEKOLADOWY
Dziś niedziela a ja mam dla Was coś pysznego co wczoraj przygotowałam pierwszy raz dla moich chłopaków. Pomysł podpatrzony na blogu Moje Małe Czarowanie. Ja ten blok trochę zrobiłam na swój sposób. Podam Wam przepis na mój BLOK BAKALIOWO - CZEKOLADOWY.
Składniki:
-150 g margaryny np Kasia
-125 g cukru
-2 łyżeczki cukru waniliowego
-300 g mleka w proszku
-150 ml wody
-sok z 1/2 cytryny
-100 g płatków kukurydzianych
-50 g posiekanej czekolady
-100 g różnych bakalii ja dodałam bakalie od SKWORCU.PL
Żurawina suszona
Jagody Goji
Wiśnie suszone
Mieszanka żurawinowo-orzechowa
Sposób przygotowania:
Margarynę rozpuścić w garnku, dodać wodę oraz cukier. Mieszać do rozpuszczenia cukru. Dodać cukier waniliowy i rozpuścić.
Do mleka w proszku wlać masę cukrową i sok z połowy cytryny. Wyrobić mikserem na gładką masę. Do masy dodać bakalie, startą czekoladę oraz płatki kukurydziane, wymieszać łyżką.
Przełożyć do formy wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia aby później łatwiej można było wyciągnąć blok z formy. Masę w formie ugnieść ręką aby się dobrze i równo rozłożyła w formie. Włożyć do lodówki na co najmniej 12 godzin. Kroić ostrym nożem.
Smacznego!
Przepis godny polecenia!
Blok jest bardzo smaczny.
Moja rada jest taka aby dodać do niego Suszone Wiśnie od SKWORCU.PL. Nadają one niesamowity smak i aromat.
Zapraszam Was do odwiedzenia strony http://www.skworcu.com.pl/ Sami się przekonajcie ile wspaniałości się tutaj kryje:)
Składniki:
-150 g margaryny np Kasia
-125 g cukru
-2 łyżeczki cukru waniliowego
-300 g mleka w proszku
-150 ml wody
-sok z 1/2 cytryny
-100 g płatków kukurydzianych
-50 g posiekanej czekolady
-100 g różnych bakalii ja dodałam bakalie od SKWORCU.PL
Żurawina suszona
Jagody Goji
Wiśnie suszone
Mieszanka żurawinowo-orzechowa
Sposób przygotowania:
Margarynę rozpuścić w garnku, dodać wodę oraz cukier. Mieszać do rozpuszczenia cukru. Dodać cukier waniliowy i rozpuścić.
Do mleka w proszku wlać masę cukrową i sok z połowy cytryny. Wyrobić mikserem na gładką masę. Do masy dodać bakalie, startą czekoladę oraz płatki kukurydziane, wymieszać łyżką.
Przełożyć do formy wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia aby później łatwiej można było wyciągnąć blok z formy. Masę w formie ugnieść ręką aby się dobrze i równo rozłożyła w formie. Włożyć do lodówki na co najmniej 12 godzin. Kroić ostrym nożem.
Smacznego!
Przepis godny polecenia!
Blok jest bardzo smaczny.
Moja rada jest taka aby dodać do niego Suszone Wiśnie od SKWORCU.PL. Nadają one niesamowity smak i aromat.
Zapraszam Was do odwiedzenia strony http://www.skworcu.com.pl/ Sami się przekonajcie ile wspaniałości się tutaj kryje:)
pychaa
OdpowiedzUsuńWygląda świetnie.
OdpowiedzUsuńAle pyszności :)
OdpowiedzUsuńsuper, aż ślinka cieknie :)
OdpowiedzUsuńwyglada przepysznie i to w dodatku bez pieczenia :)
OdpowiedzUsuńAle te chłopaki mają dobrze z tobą :-)
OdpowiedzUsuńŚwietny przepis, właśnie sobie wydrukowałam, na pewno wypróbuję, lubię takie pyszności bez pieczenia.
OdpowiedzUsuńNaprawdę świetnie wygląda! :)
OdpowiedzUsuńPierwszy raz widzę biały blok :) Super :)
OdpowiedzUsuńJA dotychczas robiłam tradycyjny blok z dodatkiem kakao.. ale ten... Wygląda świetnie!
OdpowiedzUsuńsmakowicie się prezentuje :)
OdpowiedzUsuńWygląda niesamowicie, pierwszy raz widzę w białej kolorystyce :)
OdpowiedzUsuń