Kotlety mielone z kaszą jęczmienną
Dziś zacznę tydzień postem kulinarnym:)
Przedstawię Wam przepis na pyszne mielone kotlety z Kaszą Jęczmienną od SZCZYTNO PREMIUM. Kaszę otrzymałam od Pani Moniki z CREDO PR.
Składniki:
-pół kilo mięsa mielonego wieprzowego
-woreczek Kaszy Jęczmiennej SZCZYTNO PREMIUM
-bułka kajzerka do zamoczenia w mleku
-2 średnie cebule
-2 ząbki czosnku
-sól czosnkowa PRYMAT
-Rozmaryn Prymat
-pieprz
-bułka tarta
-masło
-olej do smażenia
Przygotowanie:
Kaszę gotuje w lekko osolonej wodzie tak jak zaleca producent. Kasza musi być sypka!
Mięso mielone przekładam do miseczki przyprawiam solą czosnkową od Prymat, rozmarynem (nie za dużo), pieprzem. 2 ząbki czosnku drobno siekam. Dodaję do masy mięsnej, wszystko razem dobrze mieszam i wkładam do lodówki.
Na patelni z rozpuszczonym masłem podsmażam na złoto 2 cebule pokrojone drobno w kostkę. Do podsmażonej cebuli dodaję kaszę i przez chwilę wszystko podgrzewam i mieszam na patelni. Dodaję do masy mięsnej. Dodaję również bułkę odciśniętą z mleka. Wszystko wyrabiam na masę. Formuję kotlety i obtaczam w bułce tartej. Smażę na oleju. Należy pamiętać aby kotlety się smażyły na lekkim ogniu. Aby były wysmażone w środku.
Podaję z sosem pieczarkowo-grzybowym, ziemniaczkami i ogórkami w musztardzie z mojej spiżarni.
Wszystkim smakują te kotleciki. Są smaczne i syte dzięki kaszy. Dzięki kaszy wychodzi ich więcej.
Smacznego!
Zapraszam Was na stronę producenta SZCZYTNO PREMIUM =>TUTAJ
A Wy lubicie mielone? ja najbardziej lubię na zimno z chlebem i ogórkiem kiszonym:)
Przedstawię Wam przepis na pyszne mielone kotlety z Kaszą Jęczmienną od SZCZYTNO PREMIUM. Kaszę otrzymałam od Pani Moniki z CREDO PR.
Składniki:
-pół kilo mięsa mielonego wieprzowego
-woreczek Kaszy Jęczmiennej SZCZYTNO PREMIUM
-bułka kajzerka do zamoczenia w mleku
-2 średnie cebule
-2 ząbki czosnku
-sól czosnkowa PRYMAT
-Rozmaryn Prymat
-pieprz
-bułka tarta
-masło
-olej do smażenia
Przygotowanie:
Kaszę gotuje w lekko osolonej wodzie tak jak zaleca producent. Kasza musi być sypka!
Mięso mielone przekładam do miseczki przyprawiam solą czosnkową od Prymat, rozmarynem (nie za dużo), pieprzem. 2 ząbki czosnku drobno siekam. Dodaję do masy mięsnej, wszystko razem dobrze mieszam i wkładam do lodówki.
Na patelni z rozpuszczonym masłem podsmażam na złoto 2 cebule pokrojone drobno w kostkę. Do podsmażonej cebuli dodaję kaszę i przez chwilę wszystko podgrzewam i mieszam na patelni. Dodaję do masy mięsnej. Dodaję również bułkę odciśniętą z mleka. Wszystko wyrabiam na masę. Formuję kotlety i obtaczam w bułce tartej. Smażę na oleju. Należy pamiętać aby kotlety się smażyły na lekkim ogniu. Aby były wysmażone w środku.
Podaję z sosem pieczarkowo-grzybowym, ziemniaczkami i ogórkami w musztardzie z mojej spiżarni.
Wszystkim smakują te kotleciki. Są smaczne i syte dzięki kaszy. Dzięki kaszy wychodzi ich więcej.
Smacznego!
Zapraszam Was na stronę producenta SZCZYTNO PREMIUM =>TUTAJ
A Wy lubicie mielone? ja najbardziej lubię na zimno z chlebem i ogórkiem kiszonym:)
uwielbiam takie kotleciki :)
OdpowiedzUsuńU mnie zawsze tradycyjne mielona, ale te fajnie się prezentują.
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł na kotlety :)
OdpowiedzUsuń